Recept

Amaretti

Amaretti, de bekende brosse amandelkoekjes, zijn natuurlijk lekker bij de koffie, maar worden ook vaak als ingrediënt gebruikt in allerlei Italiaanse taarten en desserts. Ze zijn echt heel simpel en snel te maken en veel lekkerder dan de voorverpakte amaretti die je in de speciaalzaak (of soms ook in de supermarkt) kunt vinden.

Ingrediënten voor ca. 25 stuks

  • 170 g gepelde amandelen
  • 170 g poedersuiker
  • 2 eiwitten
  • 1 tl bittere-amandelextract

Benodigdheden:

  1. Spuitzak
  2. Keukenmachine

Deze puur Italiaanse Amaretti zet je in een handomdraai op tafel:

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C
  2. Maal de amandelen samen met de poedersuiker in de keukenmachine fijn.
  3. Voeg de eiwitten en het bittere-amandelextract toe en pulseer kort tot een glad mengsel.
  4. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit bergjes van ca. 3 cm doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Zet hem in het midden van de voorverwarmde oven en bak de amaretti 10-12 minuten tot ze bruin kleuren.
  6. Haal de bakplaat uit de oven en laat de Amaretti 10 minuten afkoelen voor dat je ze van de bakplaat haalt.

Dit recept en meer kan je vinden in Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari

Ontdek meer recepten

Alle recepten
Deze website gebruikt cookies