Recept

Limoncino

Deze citroenlikeur wordt in het noorden van Italië Limoncino genoemd en in het zuiden Limoncello. Het is heel makkelijk zelf te maken, maar je hebt er wel geduld voor nodig! Voor de beste smaak moet je hem namelijk een tijdje laten staan.

Ingrediënten

  • 6 onbespoten citroenen
  • 500 ml alcohol (minstens 92%)
  • 800 ml water
  • 300 g suiker
  1. Doe de gele schil van de citroenen in een halve liter alcohol (minstens 92%) en laat dit twee dagen staan;
  2. Haal na twee dagen de citroenschillen eruit en zeef de alcohol;
  3. Maak een suikersiroop door 800 ml water met 300 g suiker aan de kook te brengen en laat dit mengsel afkoelen;
  4. Doe de suikersiroop bij de alcohol en meng door elkaar;
  5. Doe de limoncino in een fles (of verdeel hem over meerdere flesjes).
  6. Sluit de fles goed af en laat hem een maand rusten op een koele, donkere plek. Daarna kun je hem het beste in de diepvries bewaren, want ijskoud is limoncino het lekkerste!

Dit recept en meer kan je vinden in Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari

Ontdek meer recepten

Alle recepten
Deze website gebruikt cookies