Recept

Fette al latte - Chocoladecakejes

Een snack die gegeten wordt tussen de lunch en het diner noemen ze in Italië een merenda. Dat lekkers kan zowel hartig als zoet zijn. Kinderen die uit school komen, krijgen vaak zoete cakejes of koekjes. Deze fette al latte (‘plakjes met melk’) zijn een voorbeeld van zo’n merenda voor kinderen. Het zachte chocoladecakeje met zoete melkvulling is een gegarandeerd succes.

Ingrediënten voor 10 stuks:

Chocoladebiscuit

  • 3 eieren
  • 80 g kristalsuiker
  • 1 el honing
  • 1 tl vanille-extract
  • 45 g bloem
  • 25 g cacaopoeder

Melkvulling

  • 4 gelatineblaadjes
  • 150 ml gecondenseerde melk
  • 1 el honing
  • 1 vanillestokje
  • 250 ml slagroom
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Splits de eieren en houd de eiwitten apart. Klop de eidooiers met de helft van de kristalsuiker tot ze luchtig en bleek zijn. Voeg de honing en het vanille-extract toe en meng goed. Klop met een garde in een brandschone kom de eiwitten met de andere helft van de kristalsuiker tot je stijve, glanzende pieken krijgt.
  3. Spatel het eiwitschuim voorzichtig door de eidooiers. Zeef de bloem en het cacaopoeder boven het eierbeslag en spatel ze erdoor. Doe dit voorzichtig door van onderen naar boven te spatelen om er zo veel mogelijk lucht in te houden.
  4. Strijk het beslag uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de biscuit 8-10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de biscuit uit de oven en laat hem op een rooster helemaal afkoelen. Maak ondertussen de vulling.
  5. Week voor de melkvulling de gelatineblaadjes 10 minuten in ruim koud water. Meng de gecondenseerde melk met de honing. Snijd het vanillestokje in de lengte open, schraap het merg eruit en voeg dit toe aan het melk-honing-mengsel. Verwarm 50 ml slagroom. Knijp de gelatineblaadjes uit, los ze op in de warme slagroom en laat die afkoelen. Klop de rest van de slagroom stijf. Spatel de gecondenseerde melk door de stijfgeklopte slagroom en voeg hier de lauwe slagroom met gelatine aan toe. Roer direct goed door.
  6. Snijd de chocoladebiscuit in twee gelijke delen. Verdeel de vulling over één helft en leg de andere helft van de chocoladebiscuit erbovenop.
  7. Verpak de cake in plasticfolie en leg hem 1 uur in de koelkast om op te stijven. Haal de plasticfolie eraf en snijd de cake in gelijke vierkantjes.

Dit recept en meer kan je vinden in Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari

Ontdek meer recepten

Alle recepten
Deze website gebruikt cookies